Amersfoort theatersport

WAT IS AMERSFOORT THEATERSPORT?

HISTORIE AMERSFOORT THEATERSPORT

In 2007 gaven Barbara en Jan de eerste lessen theatersport. Na bijna 10 jaar besloten ze dat het tijd was om het stokje door te geven. Danny is de opvolger en blaast nieuw leven in het aanbod en de uitvoering onder de vlag van Amersfoort Theatersport sinds 2016. In 2017 is het concept ook van start gegaan in Deventer onder de noemer “Deventer Theatersport”.  Vanaf het 2018 is Zwolle aan het rijtje toegevoegd met de naam Zwolle Theatersport. In elke stad wordt gewerkt volgens hetzelfde concept. Sinds 2024 zijn de activiteiten ondergebracht bij Nederland Theatersport.

THEATERSPORT ACTIVITEITEN

Nederland Theatersport biedt een platform voor improvisatie theatervormen om verschillende belanghebbenden te verbinden en de krachten te kunnen bundelen in Amersfoort. Hiervoor wordt met name een Facebook pagina frequent bijgehouden. 

Daarnaast heeft Amersfoort Theatersport een eigen aanbod voor de (beginnende) theatersporters uit Amersfoort en omgeving zoals Baarn, Zeist, Leusden, Nijkerk, Hoevelaken en Soest. Gedurende het hele jaar worden cursussen aangeboden voor elk niveau. Ook wordt er eens per maand een meespeelavond georganiseerd. Verder organiseert Amersfoort Theatersport workshops op basis van specifieke thematiek met gastdocenten.

GROEPEN

Het aanbod wordt bepaald in overleg met de verschillende theatersportgroepen bepaald en georganiseerd. En soms wordt er spontaan iets geïmproviseerd ;)))). De volgende groepen zijn actief in Amersfoort*;

* staat jouw club er niet bij? Stuur een mailtje naar info@nederlandtheatersport.nl

LOCATIE THEATERSPORT

De locatie waar de activiteiten in 2024 worden georganiseerd voor de activiteiten voor volwassenen op dinsdagavond is;

De Witte Vlinder

Van Galenstraat 30

3814 RD Amersfoort

Voor de Kids Theatersport geldt een andere locatie namelijk;

De Ontmoeting

Bekroning 2 

3823EA in Amersfoort

Bereikbaarheid

Op vijf minuten loopafstand is de parkeergarage van theater de Flint te vinden. Hier kun je tegen betaling 24 uur per dag in- en uitrijden. In de directe omgeving is het verder parkeren voor vergunninghouders en deels vrij parkeren. Parkeren met je fiets is natuurlijk gratis.

Openbaar vervoer

De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Vanaf station Amersfoort kun je de bus nemen. Plan je reis op 9292ov.nl voor actuele tijden en reisinformatie.

Scan de code