Deventer theatersport

Deventer Theatersport is de plek om aan de slag te gaan met improvisatie theater!

HISTORIE DEVENTER THEATERSPORT

In 2017 werd begonnen met het aanbieden van cursussen en activiteiten rondom theatersport door Danny Smits. Na een succesvol eerste seizoen in Amersfoort was het de beurt aan Deventer om het programma aan te bieden. Gestart werd in de Wonderbar van het Burgerweeshuis en sinds het tweede seizoen in 2018 vonden de activiteiten plaats in het Deventer Kunstcircuit. Met de overname door Deventer Schouwburg in 2023 heet de locatie nu ook Deventer Schouwburg, maar dan nummer 70 (vernoemd naar het huisnummer aan de Keizerstraat).

ACTIVITEITEN

Leer improviseren tijdens een cursus voor beginners. In de eerste plaats kun je het een keertje proberen tijdens een meespeelavond. Ook voor de speler die al ervaring heeft met theatersport is er een cursusprogramma. Nederland Theatersport heeft een eigen aanbod voor de (beginnende) theatersporters uit Deventer en omgeving zoals Apeldoorn, Bathmen, Raalte, Lettele, Gorssel, Lochem, Rijssen en Olst. Gedurende het hele jaar worden cursussen aangeboden voor elk niveau. Ook wordt er eens per maand een meespeelavond georganiseerd. Verder organiseert Nederland Theatersport workshops op basis van specifieke thematiek met gastdocenten.

Het hele jaar door kun je starten met een van de opleidingen.

Leer om te accepteren wat een ander doet, maar ook te werken aan het neerzetten van een personage of typetje. Daarnaast krijg je onder de knie hoe je een mooie of goede scène kunt improviseren. Wanneer je al wat verder bent met theatersporten en de basis onder de knie hebt, bieden we je een volgende uitdaging door muzikale ondersteuning toe te voegen aan de scène. Kortom; echt theater maken, maar dan geïmproviseerd!

Nederland Theatersport bestaat uit een team enthousiaste trainers die de cursussen in Deventer samen verzorgen. Dat maakt elke les weer tot een feestje! Doordat we werken in kleine groepen is er voldoende aandacht voor jouw ontwikkeling. Dus hoe klein of groot de stappen zijn die je wilt en kunt nemen; hier ben je op de juiste plek!

Voor iedereen is er een cursus theatersport! Heb je nog nooit toneel gespeeld en is improviseren totaal nieuw voor je?

Kijk bij de beginners cursus theatersport of beginnersplus cursus theatersport.

Heb je al eerder een cursus theatersport gevolgd of ergens gespeeld? Kijk dan eens bij de eindcursus theatersport voor gevorderden theatersporters.

GROEPEN

De volgende groepen zijn actief in Deventer:

Staat jouw club er niet bij? Neem gerust contact met ons op via info@nederlandtheatersport.nl

LOCATIE THEATERSPORT

Sinds 2018 vinden de activiteiten allemaal plaats in hetzelfde pand. Bij sommigen nog bekend als de Leeuwenkuil, een tijdje onder de naam van Kunstcircuit, maar tegenwoordig onder de volgende naam;

DEVENTER Schouwburg

Keizerstraat 70

7411HH Deventer

BEREIKBAARHEID

In de buurt vind je diverse parkeermogelijkheden. Bijvoorbeeld de Centrum Parkeergarage en Parkeergarage Stationsplein. Hier kun je tegen betaling 24 uur per dag in- en uitrijden. In de directe omgeving is het verder parkeren voor vergunninghouders. Parkeren met je fiets is natuurlijk gratis.

De locatie is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. Vanaf station Deventer is het 2 minuten lopen naar Deventer Schouwburg. Pak niet de hoofdingang, maar loop de Keizerstraat verder in richting de stad. In de glazen pui vind je de deur van nummer 70. Plan je reis op 9292ov.nl voor actuele tijden en reisinformatie.

Scan de code