FAQ

Meest gestelde vragen

Ik kan een les niet. Is het mogelijk om die in te halen?

Theatersport doe je niet individueel, maar met een groep. Helaas is er dus geen mogelijkheid om een les in te halen. Je kunt wel gewoon meedoen! Tijdens de cursus behandelen we elke avond wel een ander aspect of techniek van improvisatietheater. Het laatste uur spelen we altijd verschillende scenes waarbij alles langs kan komen, en je dus ook technieken meekrijgt van een week ervoor of erna.

Ben ik te oud/jong/groot/klein/dik/dun?

Iedereen tussen de 18 en 88 is van harte welkom! Voor kinderen hebben we een apart aanbod voor verschillende leeftijdscategorieën.

Wat is de gemiddelde leeftijd van de groep?

Dat weten we van tevoren niet. En dat maakt ook niet uit; iedereen kan improviseren! De ervaring leert dat het gros van de deelnemers tussen de 30 en 50 jaar oud is.

Moet ik eerst een meespeelavond bijwonen?

Dat hoeft niet, maar mag natuurlijk wel! De meespeelavond is een leuke manier om kennis te maken met improvisatie theater. En er komen verschillende mensen op af; mensen met en zonder ervaring. De mix maakt het hartstikke leuk om een keertje mee te doen. En neem iemand mee! Bijvoorbeeld een vriend of vriendin.

Kan ik een factuur ontvangen?

Jazeker. Misschien wil je die op naam van je werkgever, of wil je hem geadresseerd aan je eigen onderneming. Dat kan. Laat het weten in het opmerkingen veld bij de betaling.

Verzorgen jullie ook workshops?

Onze missie is; iedereen moet een keertje theatersport proberen! Daarom staan we ook regelmatig bij vriendengroepen, scouting en bruiloften om een workshop te geven. Ook worden we vaak geboekt voor een impro voorstelling of reeks workshops bij bedrijven en organisaties zoals scholen. Dikke aanrader!

Kan ik samen met … in dezelfde groep?

In principe starten we altijd met iedereen die zich heeft ingeschreven in 1 groep. Als de groep te groot is wordt er altijd even overlegd met jou als deelnemer in welke groep je wilt als we moeten opsplitsen.

Gaat de cursus door?

De cursus gaat door bij tenminste 8 deelnemers. Bij 15 personen zit de groep vol. Vanaf 15 personen kun je je nog wel opgeven, want dan gaan we op zoek naar een extra ruimte en 2e docent om 2 groepen tegelijk de cursus aan te bieden. De gevorderden cursus is een uitzondering in die zin dat er maximaal 12 deelnemers kunnen meedoen.

Ik vind de cursus te duur.

In samenwerking met stichting Rechtop in Deventer kunnen we een regeling aanbieden voor deelnemers uit Deventer om met korting deel te nemen aan de cursus. Informeer binnen jouw gemeente wat de eventuele mogelijkheden zijn. Wij staan open om hier op welke manier dan ook aan mee te werken!

Kan ik een keertje komen kijken?

Je bent van harte welkom om eerst eens te proeven aan theatersport tijdens een van de meespeelavonden. De cursussen zijn alleen bedoeld voor deelnemers. Het is niet de bedoeling om daar publiek bij te hebben. We werken graag aan een veilig groepsgevoel en daarom zijn toeschouwers niet welkom.

Scan de code