Zwolle theatersport

WAT IS ZWOLLE THEATERSPORT?

HISTORIE ZWOLLE THEATERSPORT

In 2016 is Danny Smits begonnen met het concept van stedelijke platformen theatersport. De oorsprong ligt in Amersfoort waar de eerste meespeelavonden en cursussen werden gegeven in 2016. Daarna volgde Deventer in 2017 en Lochem in 2019. Sinds 2024 valt alles samen onder Nederland Theaterport.

Na de zomer van 2018 startte het concept ook in Zwolle in samenwerking met Ksenia van Veen. In september 2019 verhuisde Zwolle Theatersport van de maandagavond naar de woensdagavond. Sindsdien werden de cursussen gegeven bij het voormalige Eureka aan het Assendorperplein 9. De locatie is in de tussentijd een aantal keer veranderd. Tegenwoordig worden de cursussen gegeven bij De Enk in het Assendorp. Er zijn meerdere docenten actief binnen het team van Zwolle Theatersport.

Doelstelling is om improvisatie theater beschikbaar te maken voor iedereen in Nederland.

THEATERSPORT ACTIVITEITEN

Zwolle Theatersport biedt een platform voor improvisatie theatervormen om verschillende belanghebbenden te verbinden en de krachten te kunnen bundelen. Hiervoor wordt met name een Facebook pagina frequent bijgehouden. Klik hier voor de pagina.

Daarnaast heeft Zwolle Theatersport een eigen aanbod voor de (beginnende) theatersporters uit Zwolle en omgeving zoals Staphorst, Wijhe, Hasselt, Wezep, Kampen, Nieuwleusen, Heino en Genemuiden. Gedurende het hele jaar worden cursussen aangeboden voor elk niveau. Ook wordt er eens per maand een meespeelavond georganiseerd. Verder organiseert Nederland Theatersport workshops op basis van specifieke thematiek met gastdocenten.

THEATERSPORT GROEPEN

Het aanbod wordt in overleg met de verschillende theatersportgroepen bepaald en georganiseerd. En soms wordt er spontaan iets geïmproviseerd ;)))). De volgende groepen zijn actief in Zwolle*;

* staat jouw club er niet bij? Stuur een mailtje naar info@nederlandtheatersport.nl

LOCATIE THEATERSPORT

De afgelopen jaren spelen we vooral in Assendorp. Redelijk centraal in Zwolle dus en prima bereikbaar voor iedereen. Op dit moment vinden de cursussen plaats bij;

DE ENK

Enkstraat 67

8012 VA in Zwolle

Bereikbaarheid

Gratis parkeren is mogelijk op zo’n 10 minuten loopafstand bij Provinciehuis Zwolle. Of betaald parkeren tot 20:00 uur bij Parkeerplaats van Karnebeekstraat of bij Parkeerplaats Jumbo Assendorp. Plan je reis op 9292ov voor de bereikbaarheid met openbaar vervoer. Parkeren met je fiets is natuurlijk gratis.

Soms wijken we uit naar een andere locatie. Zoals de Bolder. Dit staat duidelijk aangegeven op de cursus pagina van de desbetreffende cursus.

Scan de code